Православие.Ru Поместные Церкви Православный Календарь English Српска
ПРАВОСЛАВИЕ.RU Православный Церковный календарь
Православный Церковный календарь 2016


Рейтинг@Mail.ru


Макарий Римлянин, Новгородский, прп.

День памяти:  19 января  

Жития

  • Преподобный Макарий Римлянин, Новгородский
  • Молитвы


    Тропарь преподобного Макария Римлянина, Новгородского
    глас 4
    Рим, отечество твое, оставив, в пустыню вселился еси, и тамо, в пусте месте обрет жилище себе, отбегл еси суеты мира сего, и в безмолвнем пристанищи добре направлял еси себе ко Господу. Сего ради и мы, чтущии тя, притекающе, молим тя, отче Макарие: моли о нас Господа, да помилует нас в день судный.
    Ин тропарь преподобного Макария Римлянина, Новгородского
    глас 4
    Отечество твое, ветхий Рим, оставив, во страну Российскую пришел еси, преподобне, и в пустыне блатней вселився, тамо пристанище тихое ко спасению обрел еси и безмолвное житие благоугодно провождал еси, направляя себе ко Господу молитвами непрестанными. Сего ради Христос тя возлюби и чудесы прослави, отче Макарие, явив тя пастыря добра словеснаго стада Своего. Темже и мы, притекающе к тебе, умильно глаголем: моли Прославльшаго тя спастися душам нашим.
    Кондак преподобного Макария Римлянина, Новгородского
    глас 7
    От Рима возсиял еси, якоже звезда пресветлая, преподобне отче наш Макарие, и в пустыни вселився, просветил еси чистым жи­тием твоим верно притекающия к тебе. Темже и мы, прославляюще свет­лую память твою, вопием ти: радуйся, преподобне отче Макарие.
    Ин кондак преподобного Макария Римлянина, Новгородского
    глас 8
    Якоже пресветлая звезда, от Рима возсиял еси, преподобне, и Богом наставляемь, Российскую страну светом чудес твоих озарил еси духовно, созывая верный к мощем твоим, от нихже исцеления недужным подаеши. Темже молимся тебе: научи нас, отче, твоему богоразумию и уврачуй недуги наша душевныя и телесныя, да зовем ти: радуйся, преподобне отче Макарие.
    Молитва преподобному Макарию
    О священная главо, земный Ангеле и небесный человече, пре­подобне и богоносне отче наш Макарие! Припадаем ти с верою и любовию и молимся прилежно: яви нам, смиренным и греш­ным, святое твое заступление. Се бо, грех ради наших не имамы сво­боды чад Божиих просити о потребах наших Господа и Владыку нашего, но тебе молитвенника благоприятного к Нему предлагаем и про­сим тя со усердием многим: испроси нам у благости Его благопо­треб­ныя дары душам и телесем нашим: веру праву, надежду спасения несомненну, любовь ко всем нелицемерну, во искушениих мужество, в злостраданиих терпение, в молитвах постоянство, душ и телес здравие, земли плодоносие, воздуха благорастворение, житейских потреб довольство, мирное и безмятежное житие, благую хрис­тианскую кончину и добрый ответ на Страшнем суде Христове. Испроси, угодниче Божий, у Царя царствующих и Господа господ­ствующих стране нашей мир, тишину и благостроение, не забуди, преподобне отче, и пустынное место подвигов твоих, но благоволи о нем и прослави е чудотворении твоими; и всех, приходя­щих на поклонение мощем твоим святым, от искушений диаволь­ских и всякаго зла милостивно избави. Ей, чудотворче святый! Не лиши нас помощи твоея небесныя, но молитвами твоими вся ны при­веди во приста­нище спасения и наследники яви нас всесветлаго Царст­вия Христо­ва, да поем и славим неизреченныя щедроты Человеко­любца Бога, Отца, и Сына, и Святаго Духа, и твое святое отече­ское заступление во веки веков. Аминь.

    Сайт прихода:

    © ПРАВОСЛАВИЕ.RU