Православие.Ru Поместные Церкви Православный Календарь English Српска
ПРАВОСЛАВИЕ.RU Православный Церковный календарь
Православный Церковный календарь 2017


Рейтинг@Mail.ru


Святитель Иоанн Суздальский и Нижегородский, епископ

Дни памяти: 20 августа (Переложение мощей), 15 октября

Иконы

Жития

  • Святитель Иоанн, епископ Суздальский
  • Молитвы

    15 октября
    Тропарь святителя Иоанна, епископа Суздальского
    глас 8
    Православия наставниче,/ благочестия учителю и чистоты,/ Суждалю пресветлый светильниче,/ святителем Богодухновенное удобрение, Иоанне премудре,/ учением твоим паству твою просветил еси;/ святителю блаженне, моли Христа Бога спастися душам нашим.
    Ин тропарь святителя Иоанна, епископа Суздальского
    глас 8
    Управляя Церковь Божию Соборную и Апостольскую, / соблюдая заповеди Божия, / вельми добре упас стадо словесных овец; / зломысленным церковником молитвою своею прозрети повеле, / и научи, якоже прежде святый Леонтий, / поспешник спасению Русския земли, учитель Ростовский, / прежде связа и паки благослови; / тако святый епископ Суждальский, / напастем, притекающим к тебе, избавниче, чудотворче Иоанне, / моли Христа Бога спастися душам нашим.
    Кондак святителя Иоанна, епископа Суздальского
    глас 8
    Богомудрым учением и святым житием,/ яко светильник, сиял еси в Церкви Божией;/ темже Божественнаго заступления сподобился еси,/ внегда ослепнути очесем злоумышленных клеветников твоих,/ ихже прозрети сотворив молитвою твоею,/ вспять возвратился еси во град твой,/ и добре упасл еси стадо словесных овец;/ ихже чадом помогай и нам, молитвами твоими,/ святителю Христов Иоанне.
    Молитва святителю Иоанну Суздальскому
    О святый великий архиерею Божий Иоанне чудотворче, угодниче Христов и заступниче нам теплый, граду Суждалю и всей Российстей стране похвало и утверждение, церковная красота, сирым отец, вдовам теплый заступник, скорбящим утешение, болящим исцеление, Православию наставник, благочестию учитель и чистоте, заповедей апостольских и отеческих верный хранитель, стада словесных овец бодренный блюститель, и всем христолюбивым людем скорый пред­с­татель! По­милуй нас, и услыши в час сей моление наше, и помяни нас у Престола Владыки Христа Царя, и помолися о нас, яко да из­ба­вит нас от всех бед, и зол, и от всякия неправды, души наша да очистит от всякия скверны греховныя, ум да просветит ведением судеб Своих, сердце же да утвердит во всякой добродетели, и тако сотворит нас наследниками Царствия Своего Небеснаго; яко да твоим заступлением и помощию спасаеми, славу, хвалу, благодарение и покло­нение возсылаем Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

    Тропарь святителей Иоанна и Феодора Суздальских
    глас 8
    Яко апостолом единонравных учителей Суждальския страны,/ и целителей душ и телес премудрых,/ и служителей Богу благоприятных,/ к ракам честных мощей ваших притекающе,/ ублажаем вас, святителие Богоблаженнии, Феодоре и Иоанне,/ в песнех же и пениих, радующеся, славим Христа,/ даровавшаго вам благодать исцелений/ и граду нашему Суждалю великое в вас утверждение.
    Ин тропарь святителей Иоанна и Феодора Суздальских, древний
    глас 8
    Яко апостолом единонравнии,/ и учителие Суждальстей стране,/ и целителие душам и телесем предобрии,/ и служителие Божий благоприятный,/ к ракам честных мощей ваших притекающе,/ святителю великий Иоанне и Феодоре Богоблаженнии,/ сошедшеся днесь, любовию память вашу светло празднуем в песнех и пениих,/ радующеся и Христа славяще,/ Иже таковую благодать даровавшаго исцелений/ и граду Суждалю великое утверждение.
    Кондак святителей Иоанна и Феодора Суздальских
    глас 8
    Б ожественных и пречестных святителей Христовых и чудотворцев Иоанна и Феодора,/ вернии, поюще, да ублажим, / яко днесь, в память их притекающе к ракам мощей их, / молим многообразных нас обстояний избавити, да вопием вам:/ радуйтеся, граду нашему и Церкви Христовей великое утверждение.
    Ин кондак святителей Иоанна и Феодора Суздальских
    глас 8
    Яко добродетелей учители,/ молитвами вашими подаете чтущим вас любовию/ добродетелей исправление/ и соблазнов избавление.
    Молитва святителям Феодору и Иоанну Суздальским
    О велицыи угодницы Христовы и чудотворцы, святителие Феодоре и Иоанне! Се мы, недостойнии и грешнии, скорбьм многими угнетаемии, к вам усердно прибегаем и с упованием крепким молимся: отцы благомилостивии и благопослушливии, милостивно услышите ныне глас наш молебный, и потщитеся на помощь нашу, и, яко при жизни вашей всем скорбящим и озлобленным помощницы и утешителие бысте, тако и ныне любовь вашу к нам явите благодатным действом богоприятных молитв ваших, претворяюще скорбь нашу на радость, печаль же на утешение, вся бо можете о укрепляющем вас Христе, Егоже вернии служителие бысте, от Негоже приявше вся обетованная благая, низпослите и нам великую и богатую милость Господню, да воспоем и прославим дивнаго во святых Своих Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

    Статья на Православие.Ru

    © ПРАВОСЛАВИЕ.RU