Православие.Ru Поместные Церкви Православный Календарь English Српска
ПРАВОСЛАВИЕ.RU Православный Церковный календарь
Православный Церковный календарь 2017


Рейтинг@Mail.ru


Кассиан грек, Угличский, прп.

Дни памяти: 21 мая, 23 мая (Ростов.), 2 октября

Жития

  • Преподобный Кассиан Грек
  • Молитвы

    21 мая
    Тропарь преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца
    глас 8
    В тебе, отче Кассиане, известно спасеся еже по образу,/ восприем бо крест и последовав Христови,/ творил еси заповеди Его тщательне./ Темже ныне со Ангелы радуется, преподобне, дух твой.
    Молитва преподобному Кассиану
    О преподобне отче наш Кассиане, великий подвижниче и угодниче Христов! Услыши нас, грешных, тебе верою и любовию призывающих, и вонми прошением нашим. Якоже ты отечество твое и княжение любве ради Божия оставил еси и от Российскаго самодержца даемыя тебе грады и веси не приял еси, да Вышнее нетленное наследие получиши, тако и нас, грехолюбно в суетном мире сем странствующих, молитвами твоими к любви Божией настави и обрати ум наш ко вниманию техже Небесных почестей, да не прельщаемся тленными сего мира красотами. О блаженне отче Кассиане, ты, великим воздержанием и бдением плоть твою духу покорив, сотворил еси ю чистый сосуд Святаго Духа. Испроси и нам благодать сию, да, плотския похоти поправше, духовно и богоугодно поживем в сие время, данное нам для приобретения вечных неизреченных сокровищ. О великий трудолюбче и угодниче Божий, яко имеяй дар зубныя и очныя болезни целити, огневицы же и долголетныя раны, и всякия разслабления врачевати, и от насилий бесовских страждущих избавляти, исцели убо наша страсти душевныя и облегчи нестерпимыя болезни телесныя, от бед и напастей защити, избавляя нас от всякаго искушения и насильства диаволя в жизни сей; в час же исхода душ наших предстани нам, великий заступниче, и, прогнав темнострашныя зраки лукавых духов, путеводствуй нас до превыспренняго Престола величества Божия, да тамо, узревше неизреченную славу Христа Бога нашего, возблагодарим тя, толикаго предстателя и заступника, и, с тобою купно соединяяся ликом святых, согласно и единодушно чистою любовию воспоем и прославим Безначальную Единосущную и Нераздельную Троицу, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.
    Ина молитва преподобному Кассиану
    О всесвятый, преподобный и Богоносный отче наш Кассиане, угодниче преизрядный Христов, услыши нас, ныне молящихся тебе в час сей, недостойных и многогрешных рабов твоих (имя рек), верою тя призывающих и молебное приносящих тебе пение. Тя ходатая на умоление ко Христу предлагаем: скоро Владьще Небесному предстани и преподобнеи свои руце молебне к Нему простри о нас, грешных, и от Него щедротство благодати подаждь нам и приими нас во свое заступление, от всех бед и зол избавляя, и от нашествия видимых и невидимых враг освобождая, и тех всех наветы и злохитрство борющих нас погубляя и отгоняя во всей жизни нашей, дондеже есмы в житии сем. Помози нам, грешным, в настоящем сем житии и в будущем веце, отче преподобне Кассиане, и приими со воздыханием от души и сердца моление тебе приносящих, надеемся бо на твою милость: не презри нас, грешных, требующих твоея помощи и заступления. Умоли Христа Бога даровати нам оставление всех наших грехов, елико согрешихом от юности нашея во всем житии нашем делом, словом, помышлением и всеми нашими чувствы, и во исходе душ наших помози нам, грешным: умоли Христа Бога, всея твари Содетеля, избавити нас воздушных мытарств и вечнаго мучения, и спасенны ко Христу представи нас, и в век будущий Божественнаго Христова Царствия сподоби ны получити молитвами твоими, отче Кассиане, да всегда прославляем Отца, и Сына, и Святаго Духа и твое молитвенное предстательство, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

    Ин тропарь преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца
    глас 4
    Днесь град Углеч тобою хвалится,/ в концех бо его пресветло, яко велие солнце, возсиял еси/ и чудесы твоими вся озарил еси,/ и ныне молися Господеви,/ Кассиане преподобне,/ за град Углеч и обитель сию,/ и всяк град, и страну, и люди,/ иже верою тебе почитающия,/ и о спасении душ наших.
    Ин тропарь преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца
    глас 4
    Днесь пресветло красуется славнейший Углеч град,/ церковь же Божия Матере вельми радуется,/ имеющи многоцелебныя в себе мощи великаго чудотворца,/ преподобнаго Кассиана, возсиявшаго от Рима,/ якоже солнце, всему миру, издалеча просвещающаго верных сердца,/ имже украси Бог церковь Матере Своей./ Темже ныне молим тя:/ буди покровитель и заступник непобедимый/ от всяких бед граду нашему/ и всем верным хранилище,/ притекающим в дом Божия Матере и кланяющимся тебе,/ преподобне угодниче Христов Кассиане,/ моли Христа Бога спастися душам нашим.
    Ин тропарь преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца
    глас 4
    Ветхаго Рима имея воспитание,/ державу отечества своего, град Мангупский, оставль,/ и нивочтоже вменил еси княжение/ и славу маловременную суетнаго века Христа ради,/ и паче земнаго богатства избра богатство себе Небесное и славу вечную/ возвысив ум свой к Богу,/ и житие свое со Ангелы вожделел еси восприяти,/ промышлением Божественнаго разума направляемь,/ и Богоспасаемаго Углеча града достигл еси,/ и близ в пределех области его, над Волгою рекою, в пустыню вселився,/ и обитель преславну в честь Божия Матере воздвигл еси,/ и в ней тело свое предложив, яко дар освящен./ Тем молим тя, отче Кассиане,/ моли Христа Бога,/ да спасет души наша.
    Кондак преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца
    глас 8
    Яко светозарная звезда, пришел еси от востока на запад,/ оставль отечество и княжение твое Христа ради,/ и в царствующий град Москву пришел еси,/ и, промышлением Божественнаго разума направляемь,/ Углеча града достигл еси,/ и, близ его, над Волгою рекою, в пустыни Учме вселився,/ обитель сотворил еси, и церковь созда,/ и созва монахов во спасение;/ с нимиже моли о нас, чтущих память твою, да зовем ти:/ радуйся, преподобне отче Кассиане.
    Кондак преподобного Кассиана Угличского
    глас 4
    Якоже пресветлое солнце,/ возсия нам от Рима и к царскому граду достигл еси,/ преблаженне отче Кассиане,/ и Ангельски в Русстей земли пожил еси,/ и древних постник на высоту воздержания востече,/ и в пустыни Учме, близ Богоспасаемаго града Углеча,/ обитель преславну иноком , во спасение сооружи,/ и храм благолепен Пречистей Богоматери Духом Божиим уясни,/ и в ней тобою Бог прославляется,/ и ныне молитися Господеви не престай о стаде своем,/ иже многими поты и труды стяжал еси/ избавити его от всех обстояний лукаваго,/ и от всяких скорбей и бед невредиму сохранитися,/ и нам, рабом твоим, грехов прощение молитвами твоими получити,/ и граду твоему Углечу от напастей всяческих/ и находящих падений, гневом Божиим праведным, свободитися умоли,/ преподобне и Богомудре отче Кассиане.
    Кондак преподобного Кассиана Угличского
    глас 5
    Яко многосветлая звезда,/ возсиял еси в Русстей земли, отче Кассиане,/ и яко богатство драгоценнаго бисера/ прийде к нам от ветхаго Рима/ и дошед Богоспасаемаго града Углеча,/ и близ его Божественным смотрением/ обитель всечестну возградил,/ и церковь Матере Божия чудновидну созда,/ и созва инок множества,/ с ними же молися Христу Богу/ избавити град сей от варварскаго пленения,/ и междоусобныя брани, и огненнаго запаления невредима соблюди,/ преподобне и Богомудре отче Кассиане.
    © ПРАВОСЛАВИЕ.RU