Православие.Ru Поместные Церкви Православный Календарь English Српска
ПРАВОСЛАВИЕ.RU Православный Церковный календарь
Православный Церковный календарь 2017


Рейтинг@Mail.ru


Стефан Урош III, Дечанский, Сербский, король, вмч.

Дни памяти: 30 июня (Перенесение мощей), 30 августа (Серб.), 11 ноября

Иконы

Жития

  • Святой мученик король Стефан Дечанский
  • Молитвы

    30 июня
    Перенесение мощей благоверного царя великомученика Стефана Уроша III, Сербского. Тропарь
    глас 8
    Царскую диадиму обагрил еси кровию твоею, Богомудре великомучениче,/ за скиптр крест в руку приим,/ явился еси победоносец/ и яко жертву непорочну принесл еси себе Богу./ От родителей твоих очию зеницы лишен был еси,/ и в заточении пребыл еси,/ и от своих удавлен еси./ И ныне, радуяся, предстоиши Святей Троице./ Тем празднуем днесь пренесение честных мощей твоих/ и обновление честнаго кивота,/ блаженне Стефане, молися о державе сродник твоих,/ благоугодней быти ей/ и сыновом сербским спастися.
    Перенесение мощей благоверного царя великомученика Стефана Уроша III, Сербского. Кондак
    глас 8
    Яко звезду тя пресветлу, Церковь похваляет и почитает,/ от востока возсиявшую/ и на запад пришедшую,/ всю бо страну Сербскую чудесы и добротою обогащавши и просвещавши,/ и верою чтущия пренесение мощей и обновление честнаго кивота,/ великомучениче, царю Сербский Стефане,/ моли спасти отечество твое и вся православный христианы,/ притекающий к раце мощей твоих и верно вопиющия ти:/ радуйся, Стефане, мучеников украшение.
    11 ноября
    Тропарь мученика Стефана-Уроша III, Дечанского, Сербского
    глас 4
    В терпении добрострадальных подвиг твоих/ многообразныя раны претерпел еси,/ и по кончине своей/ венец от Бога с мученическими лики восприемлеши,/ и в земли кротких достойно водворяешися, блаженне,/ о нас Христа Бога моли/ даровати душам нашим велию милость.
    Ин тропарь мученика Стефана-Уроша III, Дечанского, Сербского
    глас 4
    Царство, еже на земли добре окормляя, страдальче,/ и, багряницу нося, смиренно стяжал еси мудрование,/ нищих посещая и сим хлеб раздробляя,/ тем Пребожественная Троица/ Царствия купно и мученичества венцем увязе тя.
    Кондак мученика Стефана-Уроша III, Дечанского, Сербского
    глас 3
    В царех благочестно пожив/ и страдания путь прошед, веледушне,/ и страдальцем равночестен венечник явился еси,/ и церковь твоя прославляет тя славно,/ святыми благоуханными мощми твоими освящаема,/ темже почитаем и тайно вопием ти:/ от бед избави нас молитвами твоими, святе.
    Ин кондак мученика Стефана-Уроша III, Дечанского, Сербского
    глас 4
    Другаго Константина стяжа тя Церковь благочестием, блаженне,/ и кротостию, правдою и милостынями,/ но и великомученика и страдальца истинна./ Темже и, тобою красящися, вопиет:/ Стефан мне похвала и утверждение.

    Статья на Православие.Ru

    © ПРАВОСЛАВИЕ.RU